Museu d'Història a la fàbrica Oliva Artés

El projecte proposa potenciar la qualitat de l'espai interior i les textures del temps.

L’antiga nau-taller d’Oliva Artés acollirà la nova seu del MUHBA; el projecte proposa potenciar la seva qualitat espacial i atreure els visitants de forma suggeridora.
Per això la proposta es basa, d’una banda, en l’alliberació de l’espai de la nau per tal de potenciar la seva estructura basilical i aconseguir la màxima flexibilitat i llibertat expositiva possible, i, de l’altra, en la construcció d’un porxo exterior d’accés com a element de transició entre el parc i el museu.
El material d’intervenció és la xapa de ferro, que penetra a l’interior i, d’acord amb els elements estructurals, s’utilitza per construir els elements necessaris per a l’adaptació de l’espai.

Arquitecte Jordi Badia
Programa Museu, Cultural
Ubicació Barcelona   Superfície 3.412 m2  
Client Museo de História de Barcelona (MUHBA), Instituto de Cultura de Barcelona (ICUB), Ayuntamiento de Barcelona   Estatus En construcció